Turbo kompresör ve gaz filtreleri | Turbo kompresörlerin çalışma prensibi | Safe Air Filtre
Dil Seçimi: tr-flag en-flag
Sosyal Medyada Biz:
  • İvedikköy Mahallesi 1495. Cadde Arıkanlar Plaza
    No:17/36 Yenimahalle/Ankara
  • Çalışma Saatleri : 9:00 - 18:00
    Haftasonu Kapalıyız

Turbo kompresör ve gaz filtreleri

Turbo kompresör ve gaz filtreleri

Turbo kompresör

Havanın hızla dönerek kinetik enerji kazandırması ile çalışırlar. Turbo kompresörler, havanın merkezcil kuvvet yardımıyla turbo fanın dışına savrulması ve fanın çıkışında toplanması basınç artışına ve kinetik enerjinin elde edilmesine sebep olur.

Turbo kompresörlerin çalışma prensibi

Turbo kompresöre giren hava, çarktan geçerek impellerda basınç ve hızını arttırır. Buradan sonra difüzör bölümüne giren hava akışı ise hızında bir düşüş yaşar. Havanın hızındaki bu değişim sayesinde basınç artışı elde edilir. Bu basınç kazanan hava, yüksek sıcaklıklara ulaşır. Bunu önlemek için her kademenin kendine ait eşanjörü bulunmaktadır. Kısacası turbo kompresörlerin çalışma prensibi havadaki basınç artışına dayanmaktadır.

Turbo kompresörlerin kullanım alanları

Tekstil, kimya, petrokimya, cam, tıp ve beslenme alanları gibi birçok endüstriyel uygulama turbo kompresörlerin kullanım alanlarına girmektedir. Yağsız olduğu için gıda sektörü gibi alanlardada kullanılabilmektedir.

Gaz filtreleri

Gaz yani hava filtreleri birçok çeşide ayrılabilmektedir. Örneğin; panel tip, filtre elemanı yenilenen tip ve filtre elemanı değişebilir tip olabilmektedirler. Bunları türlerine göre açıklamak daha doğru olacaktır.

Panel tip filtreler

Kaba liflerden meydana gelen ve yüksek boşluk oranı olan filtrelerdir. Panel tip filtreler düşük maliyetli olmasının aksine, yüksek hava hızında düşük performanslar sergilemektedirler. Daha çok ön filtreleme işlemlerinde kullanılmaktadır. Filtreleme ortamı yağ benzeri viskoz bir madde ile kaplanmış haldedir. Bu filtreler, yapışkan madde kaplı ve kuru tip olarak ikiye ayrılabilmektedir. Yapışkan madde elyaflı filtrelerin düzenlenme yöntemi ise

-Düz levha (hava akımına dik)

-Kıvrımlı (zikzaklı)

-Sıklığı gittikçe artan levha tiplerinde filtreler olabilmektedir.

Filtre elemanı yenilenen (tazelenebilir) tip filtreler

Filtrelerin uzun bir çalışma ömrü olması istenildiğinde filtre elemanı yenilenen tip filtreler kullanılır. Az bakım gerektirirler. Filtrenin elyafı bir rulonun üzerine sarılmış halde bulunur. Basıncın düşmesi, fark basıncı şalteri üzerinde önceden ayarlanmış değere ulaştığında rulo otomatik olarak dönmeye başlar ve hava daha yeni açılmış olan temiz filtre elyafından geçmeye başlar.

Filtre elemanı değişebilir tip paket filtreler

Filtre elemanı değişebilir tipteki filtreler aralarında torbalı filtreler, hepa filtreler, turbo kompresör ve kompakt tip filtreler olmak üzere 4’e ayrılırlar.

Torbalı filtreler

Mekanik olarak sağlam ve güçlü, yüksek kaliteli sentetik filtreleme ortamından yapılmış filtreler torbalı filtreler olarak adlandırılmaktadır. Bunlar, yüksek toz tutma ve hava temizleme konusunda gelişmiştir

Hepa filtreler

Kullanım alanları hijyenik ortamlardır. Verimleri çok yüksek olmaktadır. Ameliyathaneler, elektronik ve kimya endüstrileri hepa filtrelerin en çok kullanıldığı alanlardır.

Turbo kompresör

Enerji verimi, birbirinden farklı işletim şartlarında yüksek verimli hava filtrelemesini sağlamak için turbo kompresör kullanılmaktadır.

Kompakt Filtreler

Bu filtreler katı tasarımları ve termoplastik ayırıcıları olan kıvrımlı ortam paketleriyle birlikte, değişken hacimli hava sistemlerinde kullanılır. Kompakt filtreler, sınai ve ticari HVAC kuruluşlarında kullanılan hafif filtrelerdendir.

Hepa Filtre Nedir
Hepa filtre, Hepa Filtre nedir, Hepa Filtrenin Avantajları Nelerdir, Hepa Filtrenin Kullanım Alanlar, Hepa Filtre nerelerde kullanılır
Hepa Filtre Değişimi Nasıl Yapılır
Hepa Filtre Değişimi Nasıl Yapılır, Hepa filtre temizliği, Hepa filtre değişimi, Hepa Filtre Özellikleri Nelerdir, Hepa filtre Nedir
Hepa Filtre Kaç Yılda Değiştirilmeli
Kaba ve ince filtreler çok küçük olan partikülleri ilk olarak ilaç, gıda, mikro elektronik, biyoteknoloji, nükleer tesisler gibi endüstriyel uygulamalarda şartlandırmak, havanın yüksek oranda kirleticilerden temizlenmesi amacıyla kullanılmaktadır.
image ×
Safe Air
Merhaba 👋
Size nasıl yardımcı olabilirim?
1